Noutati

30Mar 2020

Anul 2020 a debutat pentru Mecanica Ceahlu si prin  introducerea in portofoliul de produse a unei noi marci proprii de masini de erbicidat

Noile echipamente sunt destinate administrarii erbicidelor si insecto– fungicidelor atat pentru culturile din camp cat si pentru cele din fermele vegetale sau horticole (inclusiv pentru cultura cartofului).

Avand capacitati cuprinse intre 600 si 3.500 litri, cu rampe actionate mecanic&hidraulic sau full hidraulic (avand latimi de lucru de la 12 la 24 metri), noile masini de erbicidat sunt produse in variantele “purtate” sau “tractate”

Clasificarea lor este urmatoarea:

Gama CLASIC – echipamente de erbicidat “purtate” avand capacitati de la 600 pana la 1.000 litri si rampe cu latimi de lucru cuprinse intre 12 si 24 m, actionate mecanic&hidraulic.

Gama PRIMA – echipamente de erbicidat “tractate” cu autonomie mare de lucru datorate rezervoarelor cu capacitati cuprinse intre 2.400 si 3.500 litri. Rampele acestora sunt actionate full hidraulic si au latimi de lucru cuprinse intre 18 si 24 metri.

Atomizoarele – echipamente destinate tratamentelor de erbicidare specifice din fermele de pomi fructiferi, vita de vie, fructe de padure,  etc. avand o capacitate de 2.000 litri si fiind echipate cu ventilator axial.

Echipamentele sunt disponibile pentru achizitie atat direct de la compania noastra cat si de partenerii/distribuitorii nostri.

12Mar 2020

Companiile din intreaga lume au inceput sa ia masuri de protectie pentru a preveni cat mai mult posibil raspandirea virusului COVID-19.

Astfel, in cadrul societatii Mecanica Ceahlau, s-au luat de asemenea toate masurile de protectie necesare pentru a oferi un mediu de lucru sigur pentru toti angajatii, dar in acelasi timp sa continuam livrarea serviciilor si produselor noastre la acelasi standard catre toti clientii si partenerii nostri.

Cum am ales sa procedam noi:

 1. Ne asiguram in permanenta ca echipele noastre isi iau toate masurile de siguranta necesare pentru a nu contacta virusul. Astfel activitatea acestora sa va putea desfasura in continuare in conditii normale, fara a pune in pericol in nici un fel sanatatea dumneavoastra.
 2. Ne-am marit echipa de vanzari si service, astfel incat sa raspundem cat mai rapid tuturor solicitarilor venite din partea dvs. Ambele echipe vor fi disponibile ca pana acum pentru orice fel de interventie sau consiliere in ceea ce priveste utilajele din portofoliul companiei, modalitatile de achizitie, detalii tehnice, etc.
 3. Indiferent de modalitatea in care ne desfasuram activitatea (de acasa sau de la birou), angajatii nostri au acces la toate instrumentele necesare desfasurarii activitatii de lucru, asigurand acelasi standard de calitate ca pana acum.
 4. Am suplimentat canalele de comunicare interna, iar comunicarea cu dvs. constituie o prioritate maxima, astfel incat sa puteti ramane concentrati pe provocarile pe care le intampinati in activitatea proprie.

Desi va fi o perioada grea si suntem constienti de asta, echipa Mecanica Ceahlau este alaturi de dvs. si poate raspunde in timp real tuturor solicitarilor primite.

Multa sanatate!

Echipa Mecanica Cehlau

 

14Nov 2019

Mecanica Ceahlau a lansat in premiera, cu ocazia targului Indagra de la Romexpo, cea mai noua gama de semanatori de plante prasitoare si paioase. Noile echipamente se remarca prin performanta in teren, design de top, preturi super-competitive si vor fi disponibile pentru achizitie incepand cu luna decembrie a acestui an. De asemenea, vor putea si vizualizate in showroom-urile Mecanica Ceahlau din toata tara, precum si in showroom-urile partenerilor companiei.

Semanatorile pentru plante prasitoare se clasifica astfel:

Gama PERLA – cuprinde semanatoarea de plante prasitoare pe 6 randuri Perla 6, iar printre cele mai importante avantaje, mentionam: brazdare dublu disc cu diametrul de 370 mm, buncare de ingrasamant de capacitate mare (300 l), roti de copiere dotate cu razuitori, cutie de viteze in baie de ulei, transmisia la echipamentul de fertilizare direct de la roata de antrenare (cu roti de lant, pentru o schimbare rapida a vitezelor de semanat).

Gama SAFIR – Safir 6 si Safir 8, care se remarca prin: diametrul marit al brazdarelor de seminte (370 mm), buncare de ingrasamant din plastic, de capacitate mare (300 l), brazdare de ingrasaminte de 315 mm.

Gama PHOENIX – alcatuita de asemenea din 2 modele pe 6 si 8 randuri, ce se remarca prin: debit de seminte reglabil in 42 trepte centralizat din cutie de viteza de la 31.000 la 127.000 boabe la hectar, brazdare de seminte si ingrasaminte dublu disc.

Optional, gama de semanatori de prasitoare, poate fi echipata cu instalatie electronica pentru controlul semanatului si echipament pentru administrat ingrasamant microgranulat.

In afara semanatorilor de prasitoare, compania a mai lansat si o gama noua de semanatori de paioase – Gama DIAMANT. Noua gama este echipata cu brazdare dublu disc si distribuitori triplii de seminte, care ofera posibilitatea de a semana diverse seminte precum rapita, trifoi, lucerna, in, mei, mustar in doze foarte mici, de pana la 2 kg pe hectar. Aceste semanatori au de asemenea buncare de mare capacitate pentru seminte (940 l / 1260 l). Optional, pot fi prevazute cu gheare de acoperire sau lant de tasare, sistem tehnologic de tipul „2 randuri inchise” comandate din tractor sau sistem tehnologic de tipul „3 randuri inchise” comandate din tractor, cu fertilizare.

Semanatorile pentru paioase sunt disponibile in doua variante: SUP 300 DIAMANT, respectiv SUP 400 DIAMANT.

Echipamentele vor fi disponibile pentru achizitie incepand cu luna decembrie a acestui an, vor fi expuse in showroom-urile Mecanica Ceahlau din tara precum si in showroom-urile partenerilor companiei.

 

 

15Oct 2019

Mecanica Ceahlau lanseaza un nou produs sub propriul brand: cultivatorul KRATOS 3.

Conceput integral de echipa R&D si realizat in fabrica de la Piatra Neamt, cultivatorul este disponibil pe piata incepand cu aceasta toamna.

Cel mai nou utilaj Mecanica Ceahlau destinat pregatirii solului, modelul KRATOS 3 este echipat cu 3 randuri de brazdare masive, are o latime de lucru de 3 metri si lucreaza la o adancime intre 6-35 cm, realizand o patrundere excelenta in sol.

Utilajul dispune de tavalugi PACKER, care asigura un efect de maruntire si compactare de inalta calitate, iar viteza sa de lucru in teren ajunge la 12 km/h, cu un nivel de productivitate de pana la 2.6 ha/h.

KRATOS 3 este destinat lucrarilor de scarificare sau dezmiristire a solului pe intreaga suprafata de lucru, echipamentul permitand o amestecare intensiva si o adancime de lucru foarte buna.

Printre punctele forte ale utilajului se numara de asemenea capacitatea excelenta de incorporare in sol a resturilor vegetale, ceea ce permite agicultorilor o importanta economie de timp, prin inlocuirea cu succes a operatiunii de arat.

Echipamentul poate fi purtat de tractoare cu puteri cuprinse intre 150-200 CP, disponibile de asemenea in portofoliul de utilaje agricole Mecanica Ceahlau (tractoare Steyr).

09May 2019

Mecanica Ceahlau lanseaza, din aceasta primavara, un nou brand-partener pe piața din Romania: HARS Traktor. Cu mai bine de 35 de ani de istorie si prezenta in 50 de tari din toata lumea, HARS Traktor aduce in portofoliul Mecanica Ceahlău o ofertă remarcabilă de tractoare, care se evidentiaza în mod special prin raportul deosebit calitate-preț.

Utilaje sunt destinate tuturor fermierilor care își doresc echipamente performante cu bugete optimizate.

Dupa ce portofoliul Mecanica Ceahlau a fost completat, in ultimii 3 ani, cu peste 20 modele de echipamente produse sub brand propriu – de la semănători, la pluguri și prășitori – compania a semnat, recent, un nou parteneriat internațional, care îi permite să își crească, astfel, oferta adresată fermelor mici și medii din România.

Noile tractoare HARS echipate cu motorul fiabil Perkins 4.4 l, cu puteri cuprinse intre 50 si 105 CP, cu sau fara cabina, au un preț accesibil și multiple accesorii incluse în oferta standard. Echiparea-standard include compresorul, frâna prenumatică, clima și contra-greutățile pe roțile din spate, ceea ce ii conferă o aderență foarte bună la lucrarile efectuate în câmp.

Odată cu prezența tractoarelor HARS în portofoliul Mecanica Ceahlău, compania se adresează în mod direct categoria de fermieri care are nevoie de acces la tractoare cu echipare completă, într-un buget mai redus de investiții.

13Nov 2018

Primul Demo Tour Steyr din Europa de Est a sosit in Romania

CNH International, unul dintre cei mai importanti producatori de tractoare din lume, a organizat, in premiera in 2018, primul Demo Tour pentru testarea tractoarelor si tehnologiei brandului STEYR in mai multe țari din Europa de Est, in cadrul unui eveniment care isi propune sa devina tradiție.

Dupa Cehia, Ungaria, Serbia si Bulgaria, caravana itineranta Steyr s-a oprit, pe 31 octombrie, in Romania, județul Neamț, unde, in parteneriat cu Mecanica Ceahlau, a oferit agricultorilor romani acces direct la toata gama din portofoliul brandului STEYR.

Peste 40 de fermieri romani au avut, astfel, ocazia exclusiva de a experimenta in aceasta toamna la Ghigoiesti intreaga gama de tractoare Steyr si soluțiile agricole de precizie S-Tech.

 

Ce au testat fermierii romani

Toate tractoarele din gama Steyr – cate unul din fiecare categorie: Kompakt, Profi Classic, CVT, Multi. Toate tractoarele au lucrat in agregat cu utilaje Mecanica Ceahlau care fac parte din categoria echipamentelor de prelucrare a solului, dar si semanatori de paioase si prasitoare.

Ghidați de catre organizatorii evenimentului – echipa de reprezentanți a producatorului austriac CNH, respectiv a producatorului roman Mecanica Ceahlau – fermierii s-au urcat in tractoare pentru a le testa in teren eficiența, precizia, tehnologia, confortul.

O oportunitate excelenta de a experimenta in mod direct manevrabilitatea usoara, comenzile rapide si puterea de acțiune in teren a Steyr, astfel incat sa poata allege soluțiile tehnice de care au nevoie pentru a creste, in urmatoarele sezoane agricole, performanțele pe care le pot obține in teren.

 

Punctele forte ale echipamentelor Steyr

Fie ca este vorba despre terenuri arabile, pasuni, transport sau industrie, tractoarele STEYR, cu numeroasele lor inovații tehnice, ofera cele mai inalte standard de confort si operare, eficiența si performanța.

Tehnologia motorului ECOTECH si motoarele ecologice Hi-eSCR asigura o profitabilitate durabila, respectand stadiul IV de emisie conform normelor UE.

Multumim partenerului Steyr pentru facilitarea experienței, gazdei noastre din Romania precum si tuturor fermierilor prezenti la eveniment. Va asteptam alaturi de noi in 2019, la a doua ediție a Demo Tour-ului, unde puteți experimenta noile tehnologii si soluții Steyr!

17Sep 2018


Mecanica Ceahlau a deschis, recent, portile primului sau showroom din Romania, amplasat la Timisoara (Calea Timisoarei 24-26, Giarmata).

Cei peste 1500 de metri patrati ai showroom-ului gazduiesc mai mult de 20 de utilaje expuse permanent – branduri proprii si partenere.

Pe parcursul prezentei in showroom, vizitatorii vor putea vedea toata gama de produse Mecanica Ceahlau, incepand de la utilaje pentru pregatirea patului germinativ si semanat, pana la echipamente pentru recoltare, tractoare Steyr si incarcatoare frontale Stoll.

Pentru a facilita accesul rapid si direct la informatii, consultantii de vanzari ai companiei prezenti permanent in showroom pot oferi toate detaliile tehnice necesare legate de utilaje, iar dupa achizitia de echipamente, echipa de service va asigura de asemenea suport, pe toata durata utilizarii unui echipament Mecanica Ceahlau.

 

10Nov 2017

Mecanica Ceahlau mereu in Top! Rezultatele excelente obtinute in cursul anului 2016 si eforturile sustinute ale intregii echipe Mecanica Ceahlau au clasat compania pe Locul 1 in Topul National al Firmelor, domeniul Industrie, categoria Intreprinderi Mijlocii. Multumim tuturor pentru sustinere si increderea acordata!

13Oct 2017

Seria de demonstratii in camp cu utilajele marca Mecanica Ceahlau a ajuns in Giurgiu. Astfel, zilele trecute fermierii din zona au fost invitati sa participe la testarea si studierea celor mai noi produse din portofoliul companiei. Utilajele testate au fost cele pentru pregatirea terenului in vederea semanatului: plugul Optim 3 cu trupite fasii, grapa cu discuri independente si latimea  de lucru de 3 metri – Magnum 3, scarificatorul cu 5 ancore si latimea de lucru de 2.5 metri MAS 5 grapa grea GDG 421, testata atat in aratura cat si in miriste. Punctul culminant l-a reprezentat testarea celui mai nou produs Mecanica Ceahlau – combinatorul Solaris cu latimea de lucru de 6 metri. Acesta face parte din seria de combinatoare Solaris cu latimi de lucru ce variaza intre 3 si 6 metri, combinatoare lansate de companie incepand cu anul 2015 si foarte apreciate de fermieri.

La lucru in agregat cu utilajele Mecanica Ceahlau au fost tractoarele Steyr din clasa Kompakt, Profi Classic si CVT, tractoare care fac parte atat din stocul companiei cat si tractoare achizitionate de fermieri care au dorit sa le prezinte la lucru in cadrul evenimentului.

In afara utilajelor care au participat la lucru in teren, fermierii au avut ocazia sa studieze: semanatoarea de paioase pe 29 randuri si brazdar dublu disc SUP 29DK Diva, echipata cu scara si podet si cu un nou distribuitor de seminte, remorca de 10 tone – cel mai nou produs din portofoliul companiei, precum si masina de erbicidat tractata din gama Projet, cu latimea de lucru de 18 metri si capacitate de 2700 litri LORD 2700 BDL, care de altfel are si un pret special in aceasta perioada.

Multumim tuturor celor prezenti si va asteptam alaturi de noi la evenimentele viitoare!

28Aug 2017

Anul acesta Mecanica Ceahlau a dat startul demonstratiilor in camp alaturi de partenerul sau Ampa Agricultura si de fermierii din judetul Ialomita si continuand apoi cu fermierii din judetul Olt alaturi de partenerul Cesivo Agricultura. Fermierii prezenti au putut vedea la lucru utilajele specifice pregatirii patului germinativ: plugul reversibil Optim, grapa cu discuri independente Magnum, grapa GD 5.2 testata atat in teren arat cat si direct in miriste si combinatorul Solaris. Toate utilajele testate fac parte din noua gama de produse pe care Mecanica Ceahlau le are in portofoliu iar fermierii pot beneficia de conditii foarte avantajoase de finantare pentru achizitia lor. Cei prezenti la evenimente au apreciat in mod deosebit fiabilitatea echipamentelor testate si capacitatea acestora de a performa la un nivel foarte bun, chiar si in conditiile grele ale unui sol rezistent. Pe langa utilajele testate, fermierii prezenti au avut ocazia sa studieze si tractoarele Steyr expuse in cadrul evenimentelor.

Seria de demonstratii in camp cu utilajele marca Mecanica Ceahlau va continua pe parcursul anului in toata tara. Pentru mai multe amanunte despre produsele Mecanica Ceahlau, contactati reprezentantii nostri de vanzari. Multumim tuturor pentru interesul acordat si pentru faptul ca ne-ati fost alaturi.

10Jul 2017

Zilele acestea, Mecanica Ceahlau a fost gazda unei noi vizite a studentilor din anul II de la USAMV Iasi, specializarea EMIAIA ( Exploatarea masinilor si instalatiilor pentru agricultura si industrie alimentara) sub indrumarea prof. Dr. Constantin Chirila. Echipa noastra, a fost alaturi de ei pe tot parcursul vizitei, insotindu-i si prezentandu-le toate etapele si tehnologiile prin care trece materia prima de la intrarea pe poarta fabricii si pana la realizarea produsului final. Pe langa aceasta, studentilor li s-au prezentat si celelalte produse din portofoliul Mecanica Ceahlau: remorcile agricole – cel mai nou produs din gama, tractoarele Steyr si masinile de erbicidat Projet.

Ne bucura entuziasmul si interesul tinerilor studenti si suntem deschisi tuturor celor care vor sa vada cum iau „nastere” utilajele agricole romanesti.

 

13Jun 2017

Mecanica Ceahlau a fost gazda vizitei unui grup de studenti de la Facultatea de Agricultura din cadrul USAMV Iasi, sub indrumarea Prof. Dr.Cazacu Dan. Vizita a inceput cu o scurta prezentare a companiei, evolutiei acesteia in timp precum si a echipamentelor din portofoliu si s-a continuat cu turul fabricii Mecanica Ceahlau. Echipa noastra i-a insotit pe toata durata vizitei parcurgand intreg procesul de productie, incepand de la depozitul de materii prime si trecand prin toate atelierele de: debitare, sudura, vopsitorie in camp electrostatic, asamblare si montaj.

Ne-am bucurat de entuziasmul tinerilor studenti si le dorim mult succes in cariera.

04May 2017

Incepand de azi pana duminica 7 mai, suntem la Targul AGRO de la Pitesti alaturi de partenerul nostru Damac Sprint Management. Va asteptam la standul nostru cu ultimele noutati si cele mai noi oferte de finantare!

 

26Apr 2017

Mecanica Ceahlau, unul dintre principalii producatori romani de echipamente agricole, si-a adaugat recent un nou produs in portofoliu prin semnarea unui parteneriat strategic cu compania Bellucci & Rossini, producator italian de remorci care furnizeaza echipamente pentru tari din Europa, America de Sud, Africa Centrala si de Est. Fabricate sub brandul Mecanica Ceahlau, in parteneriat cu italienii de la Bellucci & Rossini, remorcile sunt disponibile in variante de la 4 pana la 20 de tone.

Mai multe detalii despre noul parteneriat si planurile companiei in 2017, gasiti aici: http://bit.ly/2oC9p4K

12Apr 2017

Mecanica Ceahlau alaturi de partenerul sau Z&A Logistic, a fost prezenta in perioada 6 – 9 aprilie la Agraria – Targul International de Agricultura, Industrie Alimentara si Zootehnie, organizat la Cluj-Napoca. Va multumim pentru interesul acordat si pentru faptul ca ati fost alaturi de noi si de aceasta data!

29Mar 2017

Nominalizat si premiat „Tractorul anului 2016” in cadrul targului international Agritechnica de la Hanovra, Steyr 6300 Terrus CVT este in Romania! Tractorul de 300 CP vandut de echipa Mecanica Ceahlau impreuna cu partenerul sau Z&A Logistic, a ajuns in curtea unui fermier din judetul Bihor.

Terrus CVT este varful gamei Steyr si se distinge printr-un design compact, agilitate remarcabila si o versatilitate deosebita in teren, fiind disponibil in doua modele echipate cu motoare ECOTECH de mare putere si eficienta inalta – 271 sau 300 CP. Prin sistemul unic de post-procesare a gazelor de esapament Hi-eSCR se optimizeaza consumul de combustibil si reactivitatea motorului.

Ii dorim noului proprietar recolte bogate!

Pentru mai multe detalii despre tractoarele STEYR, contacteaza reprezentantii de vanzari Mecanica Ceahlau.

08Nov 2016

1

Targul Indagra incheie cu succes lista evenimentelor la care Mecanica Ceahlau a fost prezenta anul acesta. Multumim tuturor vizitatorilor pentru interesul manifestat pentru utilajele marca proprie dar si pentru cele din gama Steyr si Projet si va asteptam alaturi de noi si la evenimentele viitoare.

28Sep 2016

1

Mecanica Ceahlau alaturi de partenerul sau Steyr a participat la Ziua Porumbului – un eveniment de traditie deja pentru agricultura, organizat de Agroind Cauaceu la ferma din Diosig pentru fermierii din județele din zona de vest și nord-vest, alipite județului Bihor. In cadrul evenimentului, fermierii au avut ocazia de a vedea la lucru echipamente de noua generatie marca Mecanica Ceahlau: plugul reversibil Optim cu 4 trupite, grapa cu discuri independente si latimea de lucru de 4 metri Magnum, combinatorul Solaris cu latimea de lucru de 5 metri si semanatoarea pe 29 de randuri pentru paioase cu brazdar dublu disc si lant de tasare SUP 29DK, toate in agregat cu tractoare marca Steyr.

 

22Aug 2016

Principala_resize

Multumim partenerilor si fermierilor prezenti la sesiunile demonstrative organizate de Mecanica Ceahlau la Saulia in Jud. Mures si la Ghigoiesti in Jud. Neamt. In cadrul acestor probe, fermierii au apreciat performantele echipamentelor destinate tuturor lucrarilor de pregatire a patului germinativ si semanat, echipamente realizate in concept propriu si produse la fabrica din Piatra Neamt. De asemenea, pe langa echipamentele testate in teren, fermierii au avut ocazia sa studieze tractoarele Steyr Profi CVT 4130 si Kompakt 4095, ambele expuse in cadrul evenimentelor.

19Jul 2016

1

Mecanica Ceahlau impreuna cu Dicor Land, unul dintre cei mai activi distribuitori ai producătorului român de utilaje agricole din partea de sud-est a tarii, a organizat o demonstratie in camp pentru testarea noilor echipamente din portofoliul companiei.

Fermierii prezenți la eveniment au apreciat performanțele noilor echipamente, testate pe parcursul mai multor ore de funcționare în teren.

Echipamentele testate în câmp la Costache Negri au fost: plugul reversibil Optim cu 4 trupite, grapa cu discuri independente Magnum 4 si combinatorul Solaris cu latimea de lucru de 5 metri. De asemenea, fermierii au avut ocazia sa studieze semanatorile pe 29 si 48 randuri pentru paioase cu brazdar dublu disc SUP 29DK si SUP 48DKL, semanatoarea pe 8 randuri pentru prasitoare cu brazdar dublu disc SPM 8DF, scarificatorul MAS 7, precum si tractoarele STEYR Kompakt 4095, Profi 4130 si CVT 6240, toate expuse in cadrul evenimentului din Galati.

Multumim partenerului nostru Dicor Land si fermierilor prezenti la testarea echipamentelor realizate în concept propriu si produse la fabrica din Piatra Neamt.

18Jul 2016

1

Multumim partenerului nostru Cesivo Agricultura si tuturor fermierilor prezenti la demonstratia organizata la Bailesti, unde Mecanica Ceahlau a testat echipamentele realizate în concept propriu si produse la fabrica din Piatra Neamt.

Utilajele testate fac parte din categoria celor destinate pregatirii patului germinativ si au fost: plugul reversibil Optim cu 4 trupite, combinatorul Solaris cu latimea de lucru de 5 metri si grapa GD 4.4 testata atat in aratura cat si in miriste. La eveniment au fost de semenea expuse: grapa cu discuri independente Magnum 3, semanatoarea pe 32 de randuri pentru paioase cu brazdar dublu disc si fertilizare SUP 32DKFL si tractorul STEYR Profi 4130 .

Fermierii prezenți la eveniment au apreciat în mod deosebit fiabilitatea echipamentelor testate și capacitatea acestora de a performa la un nivel foarte bun, chiar și în conditiile grele ale unui sol rezistent.

24May 2016

agrilpanta

Cel mai activ producator de utilaje agricole din Romania, a atras atentia publicului prezent recent la targul AgriPlanta de la Fundulea, expunand noua serie de echipamente realizate în concept propriu si produse la fabrica din Piatra Neamt. Utilajele au dotari tehnice care asigura noi functionalitati si permit îmbunatatirea rezultatelor obtinute în teren pe parcursul tuturor tipurilor de lucrari agricole.

În premiera pentru fermierii din zona de Sud-Est a tarii, Mecanica Ceahlau a expus, cea mai noua generatie de echipamente disponibila pe piata în 2016: Grapa cu discuri independente si latime de lucru de 4 m – Magnum 4; Combinatorul cu latimea de lucru de 4 m – Solaris 4, respectiv Plugul usor cu 4 trupite Optim 110/4, toate lansate anul acesta. Pavilionul Mecanica Ceahlau a gazduit si o serie de echipamente din gama conceputa în 2015, foarte bine primite de catre fermieri: Prasitoarea CFM 7; Semanatoarea pe 6 randuri pentru plante prasitoare cu brazdar dublu disc SPM 6DF si Semanatoarea pe 29 randuri pentru paioase cu brazdar dublu disc SUP 29DKTM, cu dotari suplimentare.

Multumim tuturor celor care si-au manifestat interesul pentru utilajele noastre si celor care ne-au vizitat standul in perioada 19 – 22 mai.

25Apr 2016

Agraria principala

Noile utilaje lansate anul acesta de Mecanica Ceahlau, au fost expuse in premiera la targul Agraria de la Cluj. Vizitatorii au putut vedea plugul usor Optim cu 4 trupite, combinatorul Solaris cu latimea de lucru de 3 m, grapa cu discuri independente Magnum cu latimea de 3 m, semanatorile pentru plante prasitoare pe 6 randuri cu brazdar dublu disc tip SPC si SPM, semanatoarea pentru paioase pe 29 randuri si brazdar dublu disc tip SUP. Pe langa utilajele Mecanica Ceahlau, au fost expuse si doua tractoare ale partenerului nostru Steyr: CVT 6240 si Kompakt 4105.

Va multumim pentru interesul acordat si pentru faptul ca ati fost alaturi de noi si de aceasta data!

19Apr 2016

Mecanica Ceahlau anunta castigatorii tombolei primaverii Te echipezi? Te premiem! desfasurata in perioada 1 ianuarie – 31 martie.
Felicitari castigatorilor si multumim tuturor participantilor pentru achizitia utilajelor marca Mecanica Ceahlau!

13035446_1189466657753939_1607962660_o

15Mar 2016

IMG-20160309-WA0006

Targul Bata Agro din Bulgaria deschide lista targurilor la care Mecanica Ceahlau va participa anul acesta. Prezenta la acest targ a avut dublu de beneficii: intrarea pe piata bulgara si expunerea in premiera a primei serii din 2016 de noi echipamente dezvoltate în concept propriu – plugul usor Optim cu 4 trupite si combinatorul Solaris cu latimea de lucru de 3 m. Prin dezvoltarea de noi produse, ne extindem permanent gama, pentru a putea pune la dispoziția fermierilor echipamente care să le acopere cât mai bine nevoile de lucru a terenului agricol.

10Mar 2016

martie-02

Mecanica Ceahlău lansează prima serie de echipamente agricole din 2016

Mecanica Ceahlău, cel mai activ producător român de utilaje agricole, lansează în luna martie prima serie din 2016 de noi echipamente dezvoltate în concept propriu. Este vorba despre plugurile Optim 110, cu 3 și 4 trupițe, respectiv două noi modele de combinatoare Solaris, cu lățimea de lucru de 3 și 4 metri.

Variantele disponibile din 2015 au fost plugurile 140 cu 3, 4 și 5 trupițe, pentru gama OPTIM, respectiv combinatorul cu lățimea de lucru de 5 metri pentru gama SOLARIS. Prin dezvoltarea de noi produse, ne extindem permanent gama, pentru a putea pune la dispoziția fermierilor echipamente care să le acopere cât mai bine nevoile de lucru a terenului agricol.

Plugurile OPTIM

Gama de pluguri reversibile OPTIM, este concepută pentru a optimiza operațiunea de arat, permițând scăderea cu aproximativ 30% a costurilor de mentenanță a utilajelor și o perioadă mai lungă de amortizare a investiției, în condițiile unei eficiențe crescute în lucru. Caracteristicile principale ale acestor pluguri se referă la capacitatea lor de a menține o înaltă calitatea a solului și o încorporare eficientă a resturilor vegetale, cu foarte bună manevrabilitate și fiabilitate în teren.

Combinatoarele SOLARIS

Sunt destinate utilizării pentru pregătirea patului germinativ după arat sau după scarificat și au ca principal atribut posibilitatea de prelucrare a terenului printr-o singură trecere, datorită diversității operațiunilor de lucru înglobate în una singură.

Combinatoarele realizează o prelucrare în adâncime a terenului nu numai la suprafață, lăsând în urma sa un pat germinativ nivelat și pregătit pentru lucrările de însămânțare.

Vitezele mari de lucru de până la 15 km/h și productivitatea crescută contribuie la diminuarea timpului necesar pentru prelucrarea terenului precum și o mai bună organizare a lucrărilor agricole.

Pentru detalii și achizitie, vă invităm să contactați dealerii Mecanica Ceahlău din toată țara.

14Dec 2015

SPC-6DF-NOU3

Din Decembrie a.c., în portofoliul Mecanica Ceahlău sunt disponibile noile semănători pentru plante prășitoare pe 6 respectiv 8 rânduri (modelele SPC 6DF si SPC 8DF).

Prezentată în premieră la Indagra, prin modelul SPC 6DF, noua gamă cu brăzdar dublu disc crește rezultatele în câmp obținute de fermieri, asigurând o bună precizie la semănat, datorită distribuitorului pneumatic, și o încorporare mai bună a îngrășămintelor granulare.

Astfel, cu ajutorul echipamentului de fertilizare, îngrășămintele sunt încorporate la o adâncime de 2 – 3 cm sub adâncimea de semănat și la o distanță de 3 – 6 cm lateral de rândul de semințe, ceea ce permite protejarea mugurelui germinativ și evitarii arderii chimice a acestuia.

Ambele modele de semanatori – SPC 6DF și SPC 8DF – se află în stoc și sunt disponibile pentru vânzare.

Pentru detalii și achizitie, vă invităm să contactați dealerii Mecanica Ceahlău din toată țara.

07Dec 2015

steyr_terrus_plough_082015_de_mg_81050

Cu ocazia târgului Agritechnica 2015, organizat recent la Hanovra, producătorul Steyr, unul dintre partenerii strategici ai Mecanica Ceahlău, și-a lansat în premieră mondială cea mai nouă gama de tractoare – Terrus CVT.

Noua gama Terrus CVT constă în două modele cu 270 respectiv 300 CP, și se distinge prin designul său compact, agilitatea remarcabilă și o versatilitate deosebită în teren.

Pentru performanțele deosebite ale noilor echipamente, Terrus CVT a primit, în cadrul târgului Agritechnica, premiul și titlul de“Tractorul anului 2016”.

Noile echipamente de la Steyr sunt deja disponibile în portofoliul Mecanica Ceahlău, care distribuie pe piata românească gama completă de tractoare a producătorului Steyr.

Pentru a comanda echipamentele Steyr, vă invităm să contactați reprezentantul nostru de vânzări din zona dvs.

26Nov 2015

Mecanica-Ceahlau_Business-Magazin-1

Mecanica Ceahlău a fost inclusă recent în Topul Cele mai inovatoare companii din România (ediția 2015), realizat de către revista Business Magazin și lansat pe piață pe 24 noiembrie.

Topul a fost realizat în baza unei selecții de proiecte desfășurate de către companii active în toate industriile și evaluate de către un juriu specializat.

Mecanica Ceahlău și-a câștigat locul în topul inovației datorită proiectului de modernizare a companiei și consolidarea a poziției deținute pe piața locală, acțiune strategică lansată în 2014 și susținută pe parcusul întregului an 2015.

Ne bucurăm să vedem că eforturile echipei noastre primesc tot mai des recunoaștere publică și vă invităm să cititi articolul.

11Nov 2015

1

În 2015, sub pavilion românesc,
Mecanica Ceahlău participă la cel mai mare târg de echipamente agricole din lume
Mecanica Ceahlau, cel mai activ producător român de utilaje agricole, participă în perioada 10-14 noiembrie, la Agritechnica 2015 – cel mai mare târg de echipamente agricole din lume, organizat la Hanovra.
Cu 95 ani de istorie în domeniul producției de echipamente destinate muncilor agricole, Mecanica Ceahlău este prezentă în premieră la un târg de asemenea amploare, participarea sa făcându-se în cadrul pavilionului oficial ocupat de către România la acest eveniment.
Prezența Mecanica Ceahlău la Agritechnica 2015 are loc după ce compania a parcurs, în ultimul an și jumătate, un amplu proces de modernizare a portofoliului de produse, respectiv a fluxului de lucru și modului de relaționare cu consumatorii.
Ca rezultat, Mecanica Ceahlau și-a consolidat poziția deținută pe piață, lansând o nouă generație de utilaje, realizate in concept 100% romanesc.
Toate echipamentele au la bază principiul eficienței, atât în ceea ce privește costurile, cât și din punct de vedere al rezultatelor obținute de către fermieri, răspund nevoilor unei agriculturi moderne și performante și sunt competitive la nivel local și internațional.

07Nov 2015

1

Pe 5 noiembrie 2015, Mecanica Ceahlau a primit o noua recunoastere a performantelor sale economice.
Compania a fost premiata oficial pentru rezultatele obtinute in cursul anului 2014, care pozitioneaza Mecanica Ceahlau in randul celor mai performante companii din industrie, clasand-o in Topul Naţional al Firmelor din România, ediţia 2015.

Topul este organizat anual de catre Camera de Comert si Industrie din Romania, se afla anul acesta la cea de a XXII-a editie, fiind singurul clasament al companiilor care se supune rigorilor legii şi unei metodologii complexe, implementate unitar de Sistemul Camerelor de Comerţ şi Industrie din ţara noastră.

Premiul acordat:

 • Locul: 2
 • Domeniul: INDUSTRIE
 • Grupa: Fabricarea masinilor si utilajelor pentru agricultura si exploatari forestiere
 • Categoria: Intreprinderi Mijlocii

Sistemul Cameral premiază performanţa economică, spiritul antreprenorial, curajul de a inova şi de a investi în inovare, comportamentul etic în afaceri, toate acestea fiind criteriile luate în calcul în realizarea clasamentului.

03Nov 2015

Principala Indagra

Editia 2015 a targului national INDAGRA a insemnat, pentru Mecanica Ceahlau, o serie consistenta de performante.

Cele 20 de editii ale targului la care compania a participat sustinut ne-au adus o Diploma de onoare din partea organizatorilor.
Prezentarea intregii generatii de echipamente noi dezvoltate in concept propriu in ultimele 12 luni a fost o alta performanta, sustinuta de un spatiu expozitional dublu fata de anul anterior, ocupat de Mecanica Ceahlau.

De asemenea, lansarea pe piata din Romania a gamei de pulverizatoare PROJET, cel mai recent brand partener al companiei, aflat in portofoliului BGROUP, producator italian de top la nivel european, a fost din nou o premiera la INDAGRA.
Eforturile noastre de a oferi pietei romanesti echipamente eficiente si performante, pentru o agricultura moderna, au fost cu totul apreciate de fermieriii participanti la targ in perioada 20 octombrie-1 noiembrie 2015.

Va multumim pentru interesul crescut si pentru faptul ca ati fost alaturi de noi si de aceasta data!

29Oct 2015

Stimați parteneri,

Suntem onorați să vă anunțăm că și anul acesta, cu ajutorul dumneavoastră, am câștigat locul 1 pentru rezultatele obținute în anul 2014 la grupa Fabricarea mașinilor și utilajelor pentru agricultura pe județul Neamț, premiu acordat de Camera de Comerț și Industrie Neamț. Vă mulțumim pentru susținere.

 

MC_topul-firmelor

28Oct 2015

Mecanica Ceahlău devine partener strategic al producătorului italian BGROUP

– PROJET, un nou brand lansat pe piața românească –

 

Mecanica Ceahlău, unul dintre cei mai activi producători români de utilaje agricole, anunță încheierea unui nou parteneriat strategic: începând din această toamnă, compania devine partener strategic al grupului italian BGROUP SpA, unul dintre cei mai cunoscuți producători europeni de pulverizatoare destinate industriei agricole moderne.

În cadrul parteneriatului, Mecanica Ceahlau va lansa și distribui în exclusivitate pe piața din România gama completă de echipamente produse sub brandul PROJET, una dintre mărcile aflate în portofoliul BGROUP.

“Mecanica Ceahlău este o companie cu tradiție pe piața românească și cu o echipă pe care te poți baza. Suntem convinși că tehnologia pe care o punem la dispoziția pieței se va bucura de un succes real. Din punct de vedere al calității, PROJET este considerat un brand premium, fiind, în 2015, una dintre cele mai puternice mărci înregistrate în portofoliul BGROUP”, precizează ALBERTO CATALETA, Export Area Manager în cadrul BGROUP.

Compania românească își extinde, astfel, oferta adresată fermierilor cu o nouă categorie de produse – pulverizatoarele – noul brand urmând a fi prezentat în premieră în cadrul târgului national INDAGRA, desfășurat în perioada 28 octombrie – 1 noiembrie la București.

“BGROUP are 35 de ani de istorie în furnizarea de mașini agricole, fiind unul dintre cei mai apreciați producători la nivel european. Echipamentele PROJET sunt competitive la nivel internațional și ne permit să le oferim fermierilor români o soluție eficientă inclusiv pentru îngrijirea culturilor agricole, completând perfect oferta din portofoliul modernizat al Mecanica Ceahlău”, menționează Laura Șerban, CEO-ul companiei.

Semnarea noului parteneriat face parte din strategia de consolidare și modernizare a companiei românești, astfel încât produsele Mecanica Ceahlău să reprezinte o opțiune cât mai eficientă din punct de vedere costuri și rezultate pentru fermierii români.

Proiectul de modernizare a portofoliului a început în 2014, prin dezvoltarea unei noi generații de utilaje agricole – realizate în concept 100% românesc – și a continuat cu semnarea parteneriatului pentru distribuția brandului de tractoare Steyr, la începutul anului 2015, ceea ce a contribuit la creșterea cifrei de afaceri a companiei. Astfel, rezultatele financiare obținute de Mecanica Ceahlău în primul semestru din 2015 sunt în creștere cu 29%, comparativ cu aceeași perioadă a anului anterior.

BGROUP SpA, noul partener al Mecanica Ceahlău, este prezent pe 30 de piețe internaționale, având mai mult de 35 de experiență în domeniu.  Principiile pe care compania își dezvoltă produsele sunt respectul față de clienți și protejarea mediului înconjurător, cu accent pe avantaje economice și valoare oferită pe termen lung, prin durabilitatea echipamentelor furnizate și impactul acestora asupra mediului.

 

 

21Sep 2015

Principala Agromalim

Mai multe echipamente Mecanica Ceahlău de nouă generație au fost puse recent la dispoziția fermierilor arădeni, cu ocazia târgului Agromalim, organizat în perioada 10-13 septembrie la Expo Arad.

Compania a participat alături de partenerul său de distribuție Tehnosad Agricultura, expunând, pe o suprafață de 180 mp, 5 utilaje din portofoliul său:

 •  Combinatorul Solaris echipat cu kit-ul de primăvară
 •  Plugul Optim cu 4 trupite
 •  Semănătoarea SUP 29DK cu roți de tasare
 •  Grapa Magnum 4
 •  Tractorul Steyr Profi Classic 6140

Târgul Agromalim de la Arad este al treilea eveniment de profil la care Mecanica Ceahlău participă în această toamnă, după Agralim (Iași), respectiv Ziua Porumbului (Ialomița).

Prezența companiei la evenimentele de specialitate adresate fermierilor români are loc după o amplă campanie de testare în teren a utilajelor de nouă generație ale producătorul român, desfașurată pe parcursul întregii veri, astfel încât agricultorii din toată țara să poată testa capabilitățile echipamentelor puse la dispoziție de către Mecanica Ceahlău în 2015.

16Sep 2015

Mecanica Ceahlău a participat, la începutul toamnei, la Ziua Porumbului – un eveniment de tradiție deja pentru agricultura românească, organizat pe 10 septembrie la Orezu, în județul Ialomița.

Pentru a ajuta fermierii ialomițeni să se familiarizeze cu echipamentele de nouă generație ale producătorului român, compania a expus în cadrul târgului combinatorul Solaris, grapa Magnum, plugul Optim, respectiv semănătorile SUP 29DK si SUP 32DKL.

De asemenea, agricultorii au avut ocazia să studieze tractorul Steyr Kompakt 4105, intrat în portofoliul companiei la începutul anului, odată cu parteneriatul strategic încheiat cu Steyr.

În cadrul târgului, Mecanica Ceahlău a oferit de asemenea un voucher special de reducere la achiziționarea echipamentelor sale în acest sezon, acordat în cadrul tombolei inițiate de către organizatorii evenimentului.

 

02Sep 2015

banneragralimsite2

În perioada 3-6 septembrie, Mecanica Ceahlău își expune, la Iași, noua generație de echipamente dezvoltată în ultimele 12 luni, printr-un efort constant de înnoire a portofoliului de utilaje pe care producatorul român îl derulează în cadrul proiectului de modernizare a companiei.

Echipamentele vor fi expuse pe o suprafață de 450 mp, în cadrul târgului Agralim, unde Mecanica Ceahlău este prezentă alături de partenerul său de distribuție Arterius Business.

Fermierii prezenți la târg vor avea ocazia să studieze în detaliu performanțele echipamentelor de nouă generație expuse în spațiul dedicat Mecanica Ceahlău, și anume:

Combinatorul Solaris cu latimea de lucru de 5 m – este un echipament care poate fi utilizat atât în sezonul de toamnă, cât și în cel de primăvară, datorită posibilității de utilare cu kituri specifice. Vitezele mari de lucru de până la 15 km/h și productivitatea crescută contribuie la diminuarea timpului necesar pentru prelucrarea solului, precum și la o mai bună organizare a lucrărilor agricole. Solaris permite prelucrarea terenului printr-o singură trecere, lăsând un pat germinativ nivelat și pregătit pentru însămânțare.

Plugul reversibil Optim – conceput să optimizeze operațiunea de arat, este un utilaj disponibil în 3 variante de echipare (cu 3, 4 sau 5 trupițe) și permite scăderea cu aproximativ 30% a costurilor de mentenață a utilajelor și o perioadă mai lungă de amortizare, în condițiile unei eficiențe crescute în teren.

Grapa Magnum cu latimea de lucru de 4 m si discuri independente – este destinată pentru pregatirea patului germinativ (pana la 10 cm) cat si pentru prelucrarea miristii pe soluri mijlocii și foarte grele, asigurând o pătrundere excelentă în sol și având o durată de viață crescută. Utilajul poate fi utilizat atât în sistemele agricole tradiţionale, precum şi în cele de prelucrare minimă a solului.

Grapa 5.2 – Cu o productivitate de până la 3.2 ha/h, acest utilaj este eficient pentru toate tipurile de sol, asigurând o gamă largă de utilizare, de la distrugerea buruienilor, sfărâmarea bulgărilor, afânarea solului și până la nivelarea terenului în vederea semănatului.

Semănătoarea SUP 29DK purtată în spatele unui tractor de minim 80 CP, aceasta este destinat semănatului în rânduri a seminţelor plantelor de cultură (grâu, orz, ovăz, mazăre, rapiţă, mei, mac, in, mărar, trifoi, lucernă şi altele asemănătoare ca dimensiuni – în varianta standard), poate fi reglată până la o adâncime constantă de semănat de 8 cm și dispune de o cutie de viteze tip Norton cu 72 de trepte de viteză pentru semințe mici și 72 de trepte pentru semințele normale.

Semănătoarea SUP 32DKL – dotata cu brăzdar dublu disc, astfel încât să nu adune resturile vegetale, ci să le mărunțească, respectiv având un distribuitor de semințe dublu, utilajul oferă posibilitatea de a semăna semințe foarte mici în doze de până la 2 kg/ha ( rapiță, trifoi, lucernă, in, mac, mei, muștar).

Toate utilajele sunt dezvoltate și realizate în concept propriu de către echipa Mecanica Ceahlău, ca urmare a feedback-ului primit de la agricultori privind nevoile acestora pentru a face o agricultură modernă, cu rezultate eficiente și costuri ținute sub control.

Semanatoarea SPM 6DF – este destinată semănatului de precizie al plantelor prașitoare (porumb, sfeclă, soia, floarea-soarelui și altele asemănătoare ca formă și dimensiuni) pe terenuri plane sau cu pantă de maxim 80, folosind un distribuitor de semințe pneumatic de mare precizie.

Prașitoarea CFM 9 – destinată executării lucrărilor de prăşit dar și pentru cultivaţia totală şi afânarea solului, realizând o bună copiere a acestuia şi adâncime uniformă de lucru. La cerere poate fi dotată cu rariţe de deschis rigole sau bilonat.

 

11Aug 2015

Demonstrațiile în teren continuă:

Fermierii buzoieni apreciază performanțele echipamentelor Mecanica Ceahlău

Copyright © www.fotopassion.ro

Județul Buzău a găzduit, recent, cea de a patra sesiune demonstrativă în câmp organizată de Mecanica Ceahlău, pentru testarea noilor echipamente din portofoliul companiei.

Evenimentul a fost organizat la Balta Alba, cu sprijinul Agrisem, unul dintre cei mai activi distribuitori ai producătorului român de utilaje agricole, și a avut loc pe un teren de doua hectare.

Fermierii prezenți la eveniment au apreciat performanțele noilor echipamente, testate pe parcursul mai multor ore de funcționare în teren și au început, de asemenea, discuțiile pentru achizitionarea de utilaje necesare în următorul sezon agricol.

Echipamentele testate în câmp la Balta Alba au fost:

– Plugul Optim cu 3+1 trupițe

– Grapa Magnum cu discuri independente si latime de lucru de 4 metri.

– Combinatorul Solaris cu latimea de lucru de 5 metri, cu kitul de toamnă și kit-ul de primăvară

– Semănătoarea universală pe 48 de rânduri cu brăzdar dublu disc SUP 48DKL

– Semănătoarea de înaltă precizie pneumo-mecanică SK 6DF

De asemenea, fermierii au avut ocazia să studieze în detaliu tractorul Steyr Kompakt 4105 și semănătoarea universală SUP 29DK, ambele utilaje expuse în cadrul evenimentului din Buzău.

Demonstrația de la Balta Alba este cel de al patrulea eveniment de testare de produs organizat de Mecanica Ceahlău în 2015. Seria a debutat în luna mai, în județul Ialomița, și a fost continuată de evenimente similare în județele Neamț, Mureș și Buzău.

Echipamentele testate în cadrul sesiunilor demo sunt utilaje românești, dezvoltate de către echipa Mecanica Ceahlău în ultimele 18 luni, după ce compania a început procesul de modernizare a portofoliului său de produse și a formulat o nouă strategie de consolidare a brandului și de apropiere de consumatori.

04Aug 2015

În cadrul unei noi sesiuni demo,

Fermierii din Mureș au testat în teren echipamentele Mecanica Ceahlău

1

La sfârșitul lunii iulie, fermierii din județul Mureș au fost invitați să participe la prima demonstrație în câmp organizată de Mecanica Ceahlău în această zonă a țării.

Desfășurat cu sprijinul partenerului Tehnosad Agricultura din Arad, evenimentul a avut loc la Saulia, pe o suprafață de 2 hectare, aparținând fermierul Dorel Istrate.

Pentru ca agricultorii să poată testa performanțele celor mai noi echipamente din portofoliul companiei, Mecanica Ceahlău a pus la dispoziția acestora mai multe utilaje de nouă generație:

– Plugul Optim cu 3+1 trupițe

– Combinatorul Solaris cu latimea de lucru de 5 metri, cu kitul de toamnă și kit-ul de primăvară

– Semănătoarea universală pe 48 de rânduri cu brăzdar dublu disc SUP 48DKL

– Grapa Magnum cu latimea de lucru de 4 metri.

La eveniment au fost expuse de asemenea combinatorul BS 300 și semănătoarea universala SUP 29DK.

Proba demonstrativă s-a desfășurat pe un teren argilos, specific zonei, iar fermierii prezenți la eveniment au apreciat în mod deosebit fiabilitatea echipamentelor testate și capacitatea acestora de a performa la un nivel foarte bun, chiar și în conditiile grele ale unui sol rezistent, unde este necesara o interventie rapida.

Demonstrația în camp de la Saulia, Mureș, este cea de a treia sesiune de teste organizată de producătorul român de utilaje agricole pentru fermierii din toată țara și va fi urmată de noi evenimente pe parcursul acestui sezon.

17Jul 2015

1

Mecanica Ceahlău a organizat, la mijlocul lunii iulie, o nouă sesiune demonstrativă în teren. Evenimentul a avut loc pe 16 iulie, la Ghigoiesti, judetul Neamț, și a fost găzduit de către ferma Tehnoind, unul dintre colaboratorii de lungă tradiție ai producătorului român de utilaje agricole, cu o suprafață de 1500 de hectare deținută în exploatare.

În cadrul sesiunii demonstrative de la Ghigoiești, invitații au avut ocazia să vadă cum funcționează în teren Plugul OPTIM cu 5 trupițe, un utilaj în concept 100% românesc lansat în urmă cu doar câteva luni de către Mecanica Ceahlău.

Pe lângă gama de pluguri OPTIM, au fost testate de asemenea grapa Magnum, combinatorul Solaris, semănătoarea SUP 29DK – echipamente realizate după consultări directe ale agricultorilor cu privire la nevoile acestora pentru a face o agricultură performantă.

Demonstrația s-a realizat în miriște, pentru ca fermierii să poată testa modul de funcționare a noilor echipamente în condiții grele, iar participanții au apreciat în mod special robustețea, fiabilitatea si faptul că acestea sunt ușor de folosit.

Utilajele puse în funcțiune pe câmp au fost trase cu ajutorul unui tractor Steyr CVT 6200, fermierii având ocazia să studieze, de asemenea, alte 2 modele Steyr – CVT 6230, respectiv Profi Classic 6140, distribuite pe piața din România de către Mecanica Ceahlău și expuse în cadrul evenimentului din Neamț.

Intrată în proces de modernizare a fluxului de producție și a echipamentelor deținute în portofoliu, Mecanica Ceahlău a deschis, în 2015, seria de probe demonstrative în câmp, organizate în diverse zone ale țării, astfel încât fermierii români să poată studia în detaliu capacitățile echipamentelor distribuite de către producătorul român de utilaje agricole.

Seria a debutat la începutul verii 2015, la Lilieci, judetul Ialomita, și va continua pe tot parcursul anului, cu noi evenimente organizate în țară.

18Jun 2015

sup-48666

Semanatoarea universala pentru plante paioase cu brazdar dublu disc (SUP 48DKL) de la Mecanica Ceahlau ofera solutia optima pentru insamantarea pe terenuri pregatite cu prelucrare minima. Printre avantajele cele mai importante ale acesteia mentionam cutia de viteze tip Norton cu 72 de trepte pentru seminte mici si 72 de trepte pentru seminte normale, precum si brazdarul dublu disc care nu aduna resturile vegetale contribuind la maruntirea acestora.

Vezi cum se descurca utilajul nostru la lucru!

16Jun 2015

macheta-magnum-04

Mecanica Ceahlau si-a marit portofoliul de produse cu noua grapa cu discuri independente si latimea de lucru de 4 metri – MAGNUM! Este utilajul ideal pentru prelucrarea superficială a solului, deoarece facilitează descompunerea materiei organice și previne pierderile de umiditate din sol.

12Jun 2015

a001

Mecanica Ceahlau continua traditia de a participa in fiecare an la Expozitia AgriPlanta – RomAgroTec si de a prezenta utilaje noi. Anul acesta am venit in intampinarea fermierilor cu noua grapa cu discuri independente si cu latimea de lucru de 4 metri – Magnum. Pe langa aceasta, Mecanica Ceahlau a prezentat mare parte din portofoliul sau de produse: semnanatori, combinatoare, pluguri cat si tractoarele Steyr.
Multumim tuturor celor care si-au manifestat interesul pentru utilajele nostre si celor care ne-au vizitat standul in perioada 4 -7 iunie.

 

22May 2015

11330007_903388656389016_6052546871080484044_n

Pe o exploatatie agricola din județul Ialomita, pe 22 Mai, Mecanica Ceahlau impreuna cu partenerul sau Agriromex au prezentat o gama de utilaje pentru prelucrarea solului si semanatul culturilor.
Cei peste 50 de fermieri au putut vedea la lucru utilajele specifice pregatirii patului germinativ pentru grau: plugul Opal cu 5 trupite, combinatorul Solaris cu latimea de lucru de 5 m, grapa mijlocie cu discuri GD 4.4 si semanatoarea pentru cereale paioase SUP 48DKL.
S-a accentuat faptul ca plugul, combinatorul si semanatoarea fac parte din noua gama de produse pe care Mecanica Ceahlau le are in portofoliu iar fermierii pot beneficia de conditii foarte avantajoase de finantare pentru achizitia lor.
Pentru mai multe amanunte despre produsele Mecanica Ceahlau, contactati reprezentantii nostri de vanzari.

 

12May 2015

Tractorul STEYR 6230 CVT, desemnat “Utilajul anului 2015”

STEYR 6230 CVT

Mecanica Ceahu este onorată să anunțe că unul dintre produsele de top din portofoliul său, tractorul STEYR 6230 CVT, a fost desemnat în Polonia, “Echipamentul agricol al anului 2015”.

Premiul a fost acordat de către un juriu specializat în inovație și tehnologie pentru piața agricolă și, de asemenea, în urma unei ample sesiuni de votare online organizată în premieră anul acesta, la care au participat fermierii din țara gazdă.

“Suntem onorați să punem la dispoziția fermierilor din România utilaje cu performanțe recunoscute internațional, alături de o serie importantă de produse în concept românesc, dezvoltate de către echipa Mecanica Ceahlău. Știm că rezultatele agricultorilor depind în mare măsură de calitatea echipamentelor pe care le folosesc si de aceea strategia de consolidare a portofoliului nostru se bazează pe cele două cuvinte-cheie de care este nevoie în acest moment: eficiență și optimizare”, menționează Laura Șerban, CEO Mecanica Ceahlău.

Tractorul STEYR 6230 CVT este un utilaj destinat agriculturii de înaltă precizie și are o reputație deosebită în ceea ce privește performanțele la toate categoriile evaluate: un puternic motor Ecotech, consum scăzut de combustibil și emisii reduse, excelență în ceea ce privește puterea la sol, inovație la capitolul transmisie continuă variabilă și un nivel deosebit de confort în timpul utilizării.

Gama Steyr este recent intrată în portofoliul producătorului român de utilaje agricole și este rezultatul dorinței companiei de a oferi cea mai performantă ofertă de echipamente fermierilor români.

29Apr 2015

Cu peste 11000 de vizitatori in primele 3 zile la Agraria 2015, Mecanica Ceahlau a avut un real succes! Noul combinator SOLARIS a fost vedeta standului, vizitatorii fiind placut impresionati de acest produs 100% romanesc, care in combinatie cu tractorul Steyr Kompact 4105 a adaugat un interes aparte produselor noastre.

Multumim pentru participare tuturor celor care ne-au vizitat standul in perioada 23 – 26 aprilie in cadrul targului Agraria de la Jucu!

08Apr 2015

Începând din aprilie, o nouă gamă de produse este disponibilă pentru fermieri. Plugurile OPTIM au fost concepute ca răspuns la nevoile de optimizare a costurilor și maximare a rezultatelor, experimate de agricultori în cadrul consultărilor periodice organizate de Mecanica Ceahlău.

Produsul este vârf de gamă în portofoliul Mecanica Ceahlău pe acest segment și este disponibil pe piață în 3 variante de utilare – cu 3, cu 4 respectiv cu 5 trupițe – toate remarcându-se prin robustețe și elemente active.

Caracteristicile optimizate ale noii game de pluguri lansate de Mecanica Ceahlău permit scăderea cu aproximativ 30% a costurilor de mentenanță a utilajelor și o perioadă mai lungă de amortizare a investiției pentru fermieri – toate acestea în condițiile în care plugurile OPTIM au rezultate imbunătățite semnificativ în ceea ce privește eficiența în teren.

macheta-optim-01

 

26Mar 2015

In perioada 20-22 Martie, Mecanica Ceahlau a participat alaturi de partenerul sau Marsat la targul national de agricultura si industrie alimentara Agro Expo Bucovina de la Suceava.
Multumim tuturor vizitatorilor pentru interesul manifestat pentru utilajele agricole Mecanica Ceahlau!

19Feb 2015

In perioada 28 – 31 Ianuarie Mecanica Ceahlau a participat la targul AGROmashEXPO, cea mai mare expozitie de utilaje agricole din Ungaria, alaturi de partenerul sau Agroconnect KFT

26Jan 2015
Mecanica Ceahlau a inceput anul 2015 sub semnul comunicarii si alaturi de fermieri.
In ianuarie, reprezentantii Camerei Agricole Neamt si fermierii din aceasta zona au fost oaspetii fabricii. Discutiile s-au concentrat pe utilajele lansate in 2014 de catre Mecanica Ceahlau, noutatile din 2015, precum si despre investitiile realizate pentru imbunatatirea procesului de fabricare a utilajelor.
Aceasta este prima intalnire din cadrul seriei de consultari active pe care compania o organizeaza anul acesta cu scopul de a discuta despre necesitatile fermierilor, perspectivele de dezvoltare ale industriei agricole din Romania si contributia pe care Mecanica Ceahlau o poate aduce in acest context.
21Dec 2014

Certificat ISO_ro

Organismul de certificare TÜV THÜRINGEN a reinnoit recent certificarea pentru principalul domeniu de activitate al Mecanica Ceahlau: Cercetare-dezvoltare, fabricare si comercializare masini, utilaje si echipamente pentru agricultura.

Cu aproape 100 de ani de experienta in productia de utilaje agricole, Mecanica Ceahlau dezvolta continuu calitatea si eficienta echipamentelor oferite fermierilor.
O echipa dedicata de specialisti ai companiei cerceteaza si dezvolta cele mai potrivite solutii tehnice de design si dotare a utilajelor, astfel incat acestea sa corespunda necesitatilor pe care fermierii le au, pentru a obtine performanta in exploatarea suprafetelor agricole.
Utilajele produse sub brandul Mecanica Ceahlau sunt fabricate in Romania, in conformitate cu standardele de calitate din toata lumea.
Compania foloseste un sistem de management integrat de calitate-mediu in conformitate cu standardele de referinta ISO 9001 si ISO 14001.
Reinnoirea acestei certificari in 2014 confirma preocuparea Mecanica Ceahlau de a propune, dezvolta si produce echipamente agricole in Romania, la standarde de calitate agreate la nivel international.

11Jul 2014

Imbunatatirea design-ului la semanatorile romanesti

Mecanica Ceahlau sustine tinerii talentati ai Universitatii Politehnice din Bucuresti.

In cadrul proiectului “Imbunatatirea design-ului la semanatorile romanesti”, desfasurat pe parcursul a doua luni, Mecanica Ceahlau a premiat studentii talentati, incurajandu-i in drumul lor spre succes.

Echipa castigatoare a fost formata din Popa Radu si Popa Vlad, studenti ai Facultatii de Inginerie a Sistemelor Biotehnice.

Pe langa premiul cel mare, Mecanica Ceahlau a acordat premii de participare tuturor echipelor inscrise in concurs.

13May 2014

Intalnirea anuala a fermierilor

Mecanica Ceahlau a participat la Întâlnirea Anuală a Clubului AGRALIM din 16 mai 2014, cu participarea domnului Daniel Constantin, viceprim-ministru, ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a adunat un număr de peste 600 de participanți din întreaga Moldovă.

Problemele expuse de fermierii prezenti la eveniment, cu focus pe agricultura regiunii de Nord-Est, au fost dezbătute împreună cu reprezentanții instituțiilor de la nivel central.

28Apr 2014

AGRALIM - Mecanica Ceahlau

In perioada 24-27 aprilie 2014, Mecanica Ceahlau a participat alaturi de partenerul sau, Sada, la AGRARIA – Targul International de Agricultura, Industrie Alimentara si Zootehnie de la Cluj. Produsele Mecanica Ceahlau sunt expuse in continuare in showroomul din Bulevardul Muncii, Cluj – Napoca.